De sterkste legers ter wereld

Ook interessant..

5 reacties

 1. Kees schreef:

  Is deze lijst hierarchisch bedoeld of zijn dit gewoon de 4 sterkste legers zonder dat gezegd wordt welke nummer 1 is?

 2. Yves schreef:

  Beste Kees, sorry voor de onduidelijkheid. De lijst is niet hiërarchisch bedoeld. Dit zijn de 4 sterkste legers als we kijken naar aantallen van personeel en materieel. Bij een confrontatie tussen deze legers zijn er andere factoren belangrijk die uiteindelijk meespelen in de uitkomst hiervan. Een belangrijke factor is de geografische ligging. Dit zagen we bijvoorbeeld bij de gefaalde invasies in Rusland van Napoleon en Hitler. De grote van Rusland maakte het moeilijk om troepen te bevoorraden en de kou demotiveerde soldaten en zorgde voor veel doden. Een andere belangrijke factor die meespeelt bij het bepalen van de uitkomst van een conflict is motivatie en steun van de bevolking. Dit speelde erg mee in bijvoorbeeld de Vietnam-oorlog. Hoewel de VS een veel groter en technologisch ontwikkelder leger had dan Vietnam is de VS er uiteindelijk niet in geslaagd om de oorlog te winnen. Hierbij zorgden de guerrilla-tactieken van de Vietcong er ook voor dat de Amerikaanse troepen gedemotiveerd raakten.

 3. Damian schreef:

  Amerika heeft een beter leger dan Rusland en Nederland staat op nummer 19 en heeft 59.346 soldaten en Nederland geeft ongeveer 8,5 miljard euro per jaar uit aan het leger

 4. Yves schreef:

  Beste Damian, bedankt voor je aanvulling. Maar wat bedoel je precies met ‘een beter leger’? Wanneer is een leger beter dan een ander leger?

 5. frango schreef:

  Damian, het enige wat ons land doet is bezuinigen op defensie. De militairen die wel wél hebben hoeven nog net niet zelf pang pang te roepen bij wapentraining… Daarbij worden opgeleide militairen bij de verkeerde posities/banen geplaatst. Ben het dus absoluut niet met je eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *