De snelste auto ooit

Bugatti Veyron Super Sport

De Bugatti Veyron Super Sport in grijs zwarte uitvoering

Al vanaf de uitvinding van de eerste auto proberen autofabrikanten de snelste auto te produceren. Er zijn al een hoop snelle auto’s gemaakt in de loop der tijd. Maar wat is nu, anno 2015, de snelste auto ooit?

Snelste auto ooit: Bugatti Veyron SuperSport

De snelste auto ooit is de Bugatti Veyron SuperSport. Om dit racemonster hangt een behoorlijk prijskaartje. Je betaalt maar liefst €1.650.000 voor deze Bugatti. Dat zijn ongeveer 110 Volkswagen Polo’s. de Bugatti Veyron SuperSport  is uitgerust met 1200 pk, 4 turbo’s en vierwielaandrijving. De auto is niet alleen erg snel maar ziet er met een strak en sportief design ook geweldig uit.

De Bugatti Veyron Super Sport

De Bugatti Veyron Super Sport in blauwe uitvoering

Hoe hard gaat de snelste auto ooit?

Deze auto heeft een topsnelheid van maar liefst 430 kilometer per uur! Dat is verschrikkelijk hard. Als je je gaspedaal goed intrapt dan rij je met de Bugatti Veyron SuperSport binnen 55 seconden al 400 kilometer per uur. In Nederland kunnen eigenaren van deze auto de maximale snelheid niet testen, je mag hier namelijk maximaal 130 kilometer per uur rijden.

Wel snel, niet zuinig

Je kunt van de snelste auto ooit natuurlijk niet verwachten dat hij ook zuinig is. Als je 13 minuten lang rijdt op topsnelheid dan is je brandstof op. Ook de banden gaan niet erg lang mee. Deze houden het op topsnelheid net wat langer vol dan de brandstof: 15 minuten.

Video

James May, van het Britse autoprogramma TopGear, mocht een test doen met de Bugatti Veyron Super Sport. In onderstaand filmpje zie je hoe hij het rijden in de snelste auto ooit heeft ervaren.

De 10 snelste auto’s ooit

  1. Bugatti Veyron Super Sport – 429 km/uur
  2. Koenigsegg Agera R – 418 km/uur
  3. SSC Ultimate Aero – 413 km/uur
  4. 9ff GT9-R – 413 km/uur
  5. Saleen S7 Twin-Turbo – 399 km/uur
  6. Koenigsegg CCX – 394 km/uur
  7. McLaren F1 – 386 km/uur
  8. Zenvo ST1 – 374 km/uur
  9. Gumpert Apollo – 362 km/uur
  10. Noble M600 – 362 km/uur
Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 1 Gemiddeld: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *