Het Roswellincident, is er echt een UFO neergestort?

In juli 1947 kwam de persdienst van de militaire luchtmachtbasis van Roswell, in de Amerikaanse staat New Mexico, met een opmerkelijk bericht naar buiten. Er zou een vliegende schotel zijn neergestort op een nabijgelegen boerderij en het Amerikaanse leger zou wrakstukken en lichamen van de inzittenden van het toestel hebben geborgen.

De volgende dag stonden de kranten er vol van. Hieronder één van de vele krantenartikelen over het vermeende incident:

roswellnewspaper

Getuigen

De Amerikaanse luchtmacht kwam een paar dagen na het incident met een nieuw bericht. Het zou slechts zijn gegaan om een neergestorte weerballon. Het bleef hierna jarenlang stil rond het onderwerp totdat er in 1978 nieuwe getuigen met hun verhaal naar buiten kwamen. Oud-majoor Jesse Marcel, die na het incident de leiding had over de berging van de wrakstukken, vertelde dat het wel degelijk ging om wrakstukken van een vliegende schotel. Marcel moest destijds van zijn leidinggevende de pers vertellen dat het om een weerballon ging. Onder de getuigen was ook een generaal aanwezig die het verhaal van Marcel bevestigde. Hieronder een filmpje van de verklaring van oud-majoor Jesse Marcel:

 

De Amerikaanse luchtmacht wijzigt verklaringen

Er is nog een belangrijke reden waarom mensen geloven dat er in juli 1947 in Roswell een buitenaardse ruimtevaartuig is neergestort. In 1947 kwam de Amerikaanse luchtmacht dus met de verklaring dat het een weerballon was. In 1998 kwam de Amerikaanse luchtmacht met een nieuwe verklaring. Het zou een spionageballon zijn geweest die werd getest maar helaas neerstortte. In 2006 kwamen ze weer met een nieuwe verklaring. Ditmaal beweerde de luchtmacht dat het een neergestorte cockpitdummy was en dat de geborgen lichamen zogeheten crash-test dummies waren. Veel mensen vinden het steeds wijzigen van de verklaringen dan ook uiterst verdacht.

Een bericht van de FBI

In 2011 kwam de FBI met een document naar buiten. De inhoud betreft een verklaring van een getuige van het incident die een FBI-agent in 1950 heeft gerapporteerd. Hieronder het document:

roswelldocument

 

Veel mensen zien het neerstorten van een buitenaardse vliegende schotel in Roswell in 1947 als absolute waarheid, maar tot de dag van vandaag blijft de Amerikaanse overheid ontkennen dat er wrakstukken en lichamen van buitenaardse wezens geborgen zijn die dag. Een vraag die je kan stellen is waarom er zoveel (oud-) overheidsfunctionarissen zijn die beweren dat er wel degelijk een vliegende schotel is neergestort. Intussen blijven onderzoekers en ruimtevaartorganisaties zoeken naar het bestaan van buitenaards leven.

night

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 2 Gemiddeld: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Edwin schreef:

    Leuk artikel!!!! Als je hier nu echt meer over wilt weten, dan moet je toch echt een keer op visite komen Yves!!!!!

  2. Yves schreef:

    Ik zal het direct bespreken, in de hoop dat wij snel langs kunnen komen om te leren van een echte kenner van dit onderwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *