Hoe kun je astronaut worden

Voor je werk de ruimte in- Voor veel mensen is dit idee beangstigend.  Als je als astronaut aan het werk bent in de ruimte is er geen ander mens verder van zijn thuis verwijderd als jij. Toch zijn er veel mensen die heel graag astronaut willen worden. Maar er worden hoge eisen aan je gesteld voordat je goedgekeurd wordt als astronaut en aan het werk mag bij een van de grote ruimtevaartorganisaties.

Hoe kun je astronaut worden?

astronaut1

Er zijn wereldwijd 12 ruimtevaartorganisaties waar je kunt solliciteren. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is misschien wel de bekendste. In een sollicitatieprocedure wordt gekeken naar je gevolgde opleidingen en je lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Vereiste opleiding

Om astronaut te worden hoef je niet een specifieke vooropleiding afgerond te hebben. Wel wordt er verwacht dat je een hoge opleiding op het gebied van wiskunde, biologie, natuurkunde, sterrenkunde of techniek gevolgd heb. Ook maak je kans als je veel ervaring hebt als piloot.

Lichamelijke eisen

Er worden ook lichamelijke eisen gesteld. Je mag als astronaut niet te groot en niet te klein zijn. Een astronaut moet minimaal 1.57 meter zijn en maximaal 1.90 meter zijn. Er worden geen eisen gesteld aan je leeftijd als je astronaut wil worden. Wel wordt er van je verwacht dat je lichamelijk een zeer goede conditie hebt.

astronaut 4

Geestelijke eisen

Zoals eerder is vermeld moet je dus een hoge opleiding afgerond hebben wil je kans maken. Je moet dus over een zekere intelligentie beschikken die dat mogelijk maakt. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikt. Het is niet voor iedereen weggelegd om een lange periode in de ruimte te werken, ook al droom je al je hele leven van een baan als astronaut.

Mocht je voldoen aan de hierboven genoemde eisen, schroom dan niet te solliciteren bij één van de grote ruimtevaartorganisaties en je droom waar te maken!

astronaut2

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 1 Gemiddeld: 1]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. graag zou ik een uitnodiging krijgen voor een opleiding als astronaut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *