Hoe lang is de Chinese Muur?

Chinese muur

De Chinese Muur is een verdedigingslinie die gebouwd is in het noorden van China. De totale verdedigingslinie is 21.196 kilometer lang. Dat is inclusief verdedigingsgroeven en natuurlijke grenzen. Chinezen gebruiken echter een andere lengtemaat, de li. Het Chinese woord om de muur mee aan te duiden betekent  ‘lange muur van 10.000 li’. Een andere naam voor het bouwwerk is de Grote Muur.

Lengte Chinese Muur vs. totale verdedigingslinie

Je weet nu hoe lang de Chinese Muur is: ruim 6.000 kilometer. Maar de muur was zoals gezegd onderdeel van een verdedigingslinie. Deze linie bestond uit de muur, gebouwd van aarde en stenen. Maar ook verdedigingsgroeven en natuurlijke grenzen waren onderdeel van de bewaakte grens. Het doel was het verdedigen van het Chinese Keizerrijk tegen vijandelijke volkeren. Voornamelijk nomadische ruitervolken.

De lengte van de totale linie is als volgt opgebouwd:

  • De Chinese muur: 18.605 kilometer
  • Verdedigingsgroeven: 359 kilometer
  • Natuurlijke grenzen zoals rivieren, heuvels en bergen: 2.232 kilometer

Bovengenoemde getallen zijn afgerond.

In het noordoosten van China is de Chinese Muur onafgebroken ca. 6.000 kilometer lang. HIer is de Chinese Muur tussen de 6 en 9 meter hoog en tussen de 6 en 8 meter breed.

Wanneer werd de Chinese Muur gebouwd?

De  Chinese Muur die wij vandaag de dag nog terug vinden in China is voor het grootste gedeelte gebouwd in de Ming-dynastie (1368-1644). Muren werden toen echter al voor vele eeuwen gebouwd als verdedigingsbouwwerken. Al in de zogeheten Periode van Lente en Herfst (722 v.C. – 481 v.C.) werden muren gebouwd, toen door vele staten. In 221 v.C. verenigde de eerste keizer van de Qin-dynastie genaamd Qin Shi Huangdi de Chinese staten. Hij voegde al vele muren samen om te dienen als een verdedigingslinie.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 11 Gemiddeld: 3.7]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ramon van Stralen schreef:

    Super

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *