Hoe oud kunnen walvissen worden?

Sommige mensen worden heel oud, maar er zijn dieren die nog veel ouder kunnen worden dan mensen. Schildpadden kunnen een leeftijd bereiken van zeker 180 jaar en kwallen hebben het zo geregeld dat zij niet eens kunnen sterven door ouderdom. Het zoogdier dat het oudste kan worden is echter de walvis.

Hoe oud kunnen walvissen worden?

Walvissen zijn eigenlijk geen vissen maar zoogdieren. De blauwe vinvis is de grootste walvissoort en kan maar liefst 30 meter lang worden. De blauwe vinvis kan 90 jaar oud worden. Dat is dus ouder dan dat de meeste mensen worden. De blauwe vinvis is echter niet de walvissoort die het oudste kan worden. Die eer staat namelijk op naam van zijn soortgenoot uit het noorden: De Groenlandse walvis.

walvisblauwevinvis

Een blauwe vinvis

Hoe oud wordt de Groenlandse walvis?

De Groenlandse walvis zwemt vrijwel alleen maar in het koude water van de Noordpool. Ook deze walvis is een groot zoogdier en kan 20 meter lang worden. De Groenlandse walvis kan het oudste worden van alle walvissen en daarmee kan hij zelfs het oudste worden van alle zoogdieren. De Groenlandse walvis kan meer dan 200 jaar oud worden! Er zijn Groenlandse walvissen gevonden die een speerpunt in hun lichaam hadden van meer dan 200 jaar oud. De oudste Groenlandse walvis is naar schatting 211 jaar oud.

walvisgroenland

Een Groenlandse walvis met haar kalf

 

 

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 14 Gemiddeld: 3.6]

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Ik wist echt niet dat de walvis zoooo groot en zo oud kon worden

  2. Francoise schreef:

    DE WALVIS HEEFT EEN BIJZONDER MOOIE SYMBOLIEK: ONDERSTEUND DOOR TE ZINGEN DE ACTIVERING VAN DE TRILLING VAN DE ZIEL, DE ZIEL VAN DE AARDE EN EEN IEDER DIE HET HOORT.
    WE MOGEN IN CONTACT KOMEN MET ONZE CREATIVITEIT INTUÏTIE
    DE WALVIS HERINNERT ONS AAN VERGETEN TALENTEN, WE MÓGEN COMMUNICEREN (IEDER VOGELTJE ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *