Hoe word je een professionele goochelaar?

Wie ervan droomt om ooit op de planken te staan als professioneel goochelaar heeft een lange wegkaarten voor zich. Net als bij ieder ander beroep zal je bij de basis moeten beginnen. Misschien ben je daar al mee bezig of kan je inmiddels al wat trucs voor gevorderden. Veel kinderen (en stiekem sommige volwassenen ook) dromen ervan om van hun hobby hun beroep te maken. Alleen heb je daar natuurlijk wel een aantal dingen voor nodig. Wat komt er allemaal bij kijken om professioneel goochelaar te worden? En hoe pak je dit stap voor stap aan? Om je op weg te helpen een paar tips.

 

Tip 1: Zorg voor goede spullen

Als je droomt van een bestaan als professioneel goochelaar zal je moeten beginnen met het verzamelen van de juiste spullen. Hiervoor is het belangrijk dat je weet wat je het liefst wilt hebben. Aan het verzamelen van een goede goochelspullen zit namelijk een prijskaartje.

magic

Wil je er nou niet zoveel geld aan besteden, maar wel leuke en mooie spullen hebben? Dan is het slim om bijvoorbeeld te kijken of je op internet ergens tweedehandsspullen kan overnemen van een collega-goochelaar. Dan kun je bovendien gelijk vragen of hij of zij nog tips heeft voor een gave truc.

 

Tip 2: Leer gave trucs!

Het allerbelangrijkste aan een goochelaar is natuurlijk z’n show. Om een goede show in elkaar te kunnen zetten, moet je wel een paar supergave trucs in huis hebben. Tegenwoordig kun je veel trucs leren via het internet, denk aan instructiefilmpjes op YouTube (zoals de video’s van Robin Matrixx) of fora met andere goochelaars.

Wil je liever thuis met een boek aan de slag? Dan zijn er natuurlijk ook nog steeds talloze boeken waaruit je de meest spectaculaire trucs kan leren.

 

Tip 3: Oefening baart kunst

Je hoort het mensen vaak zeggen: oefening baart kunst. En daar zit zeker een kern van waarheid in. Als je iets hanscardsnamelijk heel vaak doet, zal je er steeds behendiger in worden. Dus hou vol als die enige lastige, maar supergave nieuwe truc de eerste paar keer niet zo goed lukt. Hoe vaker je de trucs oefent, hoe beter ze gaan.

 

Wees ook origineel en zorg dat je een aantal verschillende soorten trucs kent. De afwisseling maakt een goochelshow extra aantrekkelijk en spannend voor je publiek.

Tip 4: Laat weten dat je er bent

Lukt het goochelen inmiddels behoorlijk goed en denk je de stap te kunnen maken om professioneel goochelaar te worden? Dan is het tijd voor wat promotie. Zorg allereerst dat je vrienden en familie weten dat je shows wil geven. Vaak zijn de mensen om je heen fans vanaf het eerste uur en zullen ze je met alle plezier op weg helpen.cards

Daarnaast is het tegenwoordig heel belangrijk dat andere mensen je kunnen vinden op het internet. Ga er even voor zitten en investeer wat tijd in een mooie website. Zorg dat je bereikbaar bent voor geïnteresseerde mensen en vertel wat over jezelf en jouw shows. Zo gaat het balletje vanzelf rollen.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 1 Gemiddeld: 3]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *