Hoeveel inwoners heeft Spanje?

Madrid Spanje

Het aantal inwoners dat in Spanje leeft ligt een stuk hoger dan het aantal inwoners in Nederland. Volgens de statistieken van NIE, het Spaanse bureau voor statistiek, wonen er in Spanje 46,52 miljoen mensen. Deze telling stamt uit 2015. In Spanje wonen dus ongeveer drie keer zoveel mensen als in Nederland. Opmerkelijk is dat het aantal inwoners in Spanje al enkele jaren daalt.

Lees meer over hoeveel mensen in Nederland wonen »

Verdeling inwoners

Spanje is in verhouding met Nederland een groot land. Het heeft ook een aantal grote wereldsteden. Iedereen kent wel Madrid, Barcelona en Valencia en dan zijn echt niet de enige bekende steden uit Spanje. Waar in Spanje wonen deze 46,77 miljoen mensen precies?

Grootste steden Spanje

Onderstaande lijst is gebaseerd op gegevens uit 2014. Maar aan de verhoudingen is niks veranderd. Dit zijn de vijf grootste steden van Spanje:

  1. Madrid – Inwoners: 3.165 miljoen
  2. Barcelona – Inwoners: 1.602 miljoen
  3. Valencia – Inwoners: 786.424
  4. Sevilla – Inwoners: 696.676
  5. Zaragoza – Inwoners: 666.058

Grootste regio’s Spanje

Spanje is verdeeld in 17 autonome regio’s.  Dit zijn de vier grootste regio’s:

  1. Andalusië
  2. Catalonië
  3. Comunidad de Madrid
  4. Comunidad Valenciana

De  grootste regio van Spanje is Andalusië. Met zo’n 8.381.000 miljoen inwoners is deze regio een stuk groter dan de nummer twee: Catalonië. In Catalonië wonen ongeveer 7.516.000 mensen. De Comunidad de Madrid heeft 6.464.000 burgers binnen haar grenzen en de Comunidad Valenciana telt een kleine vijf miljoen inwoners: 4.953.000. Daarna volgen Galicië, Castilla y Leon, Baskenland, Canarische Eilanden, Castilla La Mancha, Murcia, Aagón, Balearen eilanden, Extremadura, Asturië, Navarra, Cantabrië, La Rioja en dan Melilla en Ceuta.

Nederlanders in Spanje

Cijfers uit 2015 afkomstig van het NIE vertellen ons dat er toen 46.712 Nederlanders in Spanje ingeschreven stonden. Daarnaast woonden er nog eens 30.024 Belgen. Veel Nederlandse pensionado’s kopen een huis in Spanje. Maar huizen in Spanje worden ook vaal aangeschaft als vakantiewoning of als investering. Wil je graag een huis in Spanje kopen? Frans Mulder is al bijna 25 jaar actief als makelaar in Spanje. Dit artikel kwam dan ook tot stand met dank aan Frans Mulder Huizen in Spanje.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 2 Gemiddeld: 2.5]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *