Hoeveel spinnen slikken we door in onze slaap?

Je hebt vast weleens iemand horen zeggen dat we acht spinnen per jaar doorslikken in onze slaap. Hoewel in Nederland geen hele grote spinnen voorkomen, krijgt vrijwel iedereen te maken met spinnen die het huis binnen zijn gekomen. Het zou dus zomaar kunnen dat er tijdens het slapen spinnen onze mond ingaan en dat wij deze doorslikken.

Hoeveel spinnen slikken we door in onze slaap?

Er is nog nooit aangetoond hoeveel spinnen mensen jaarlijks doorslikken in hun slaap. De uitspraak dat wij acht spinnen per jaar doorslikken is dus uit de lucht gegrepen. Het is überhaupt moeilijk aan te tonen hoeveel spinnen wij doorslikken, maar de kans is groot dat dit vrijwel nooit gebeurd.

De poten van spinnen bevatten zeer fijne en gevoelig haartjes waarmee geluidsgolven en bewegingen worden waargenomen. Een spin komt niet graag in de buurt van ‘grote’ mensen, omdat zij hen als gevaar zien.  Als een spin al in de buurt komt van een mens zal de kans zeer klein zijn dat de spin de mond inkruipt. Dit zou namelijk zelfmoord zijn voor de spin.

Daarnaast is een spin koudbloedig en een mens warmbloedig. Spinnen voelen direct wanneer zij op een mens zijn beland. Zij zullen dit als onprettig en gevaarlijk ervaren en proberen dan meestal zo snel mogelijk weg te komen. Als een spin alsnog zo verward is dat hij in onze mond terecht komt zal de tong, ook al slapen we, de spin uit reflex wegduwen.

Dit alles bij elkaar maakt het zeer onwaarschijnlijk dat wij spinnen doorslikken in onze slaap. Mochten we bij wijze van uitzondering toch een keer een spin doorgeslikt hebben, wees dan alleen bezorgd om het beestje zelf. Wijzelf hebben er tijdens onze slaap namelijk niets van gemerkt en spinnen zijn een rijke bron van eiwitten.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook meer over de kleinste, grootste en giftigste spinnen.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 2 Gemiddeld: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *