Is er al buitenaards leven ontdekt?

planet

We leven in een oneindig universum. De New Horizons-ruimtesonde heeft na een reis van 9,5 jaar de dwergplaneet Pluto gefotografeerd aan de rand van ons zonnestelsel. Volgens de wetenschappers die aan het project werken kunnen de foto’s ons inzicht geven over hoe de aarde en het leven hier ontstaan zijn. De mensheid is altijd al gefascineerd geweest door de vraag of er ergens anders leven is in het universum. Gaat de mensheid ooit buitenaards leven op een andere planeet ontdekken? Of is de Aarde al bezocht door buitenaardse wezens?

Waren de goden kosmonauten?

De Zwitserse auteur Erich von Däniken kwam in zijn boek Waren de goden kosmonauten? uit 1968 als eerste met de theorie dat buitenaardse wezens ons al duizenden jaren geleden voor het eerst bezocht hebben. Von Däniken baseert zijn theorie op de vele archeologische artefacten die gevonden zijn die een vergaande kennis van wiskunde, natuurkunde en/of bouwkunde vereisten, die de makers van deze artefacten volgens ons huidige beeld van het verleden, niet konden hebben.

Moai-standbeelden op Paaseiland.

Moai-standbeelden op Paaseiland.

Zoals bijvoorbeeld het piramidecomplex van Gizeh, een wiskundig en bouwtechnisch wonder.

Ook de standbeelden op Paaseiland hebben een mysterieuze oorsprong.

 

Von Däniken beschreef het idee dat buitenaardse wezens dit soort gebouwen en artefacten gemaakt hebben, of in ieder geval de kennis hebben overgedragen aan de mensen om dit te kunnen bouwen. De mensen zouden duizenden jaren geleden deze wezens, die uit de lucht kwamen, aangezien hebben voor goden.

Dr Hynek en de Amerikaanse luchtmacht

Van 1947 tot 1969 hielp Amerikaans astronoom Dr. Josef Allen Hynek de Amerikaanse luchtmacht bij het onderzoeken van UFO-meldingen. Meldingen van waarnemingen van deze Unidentified Flying Objects (ongeïdentificeerde vliegende objecten) kwamen bij Hynek’s afdeling terecht die vervolgens moest uitzoeken met wat voor vliegend object ze te maken hadden.

nacht buitenaards leven

Toen Dr. Hynek aan het onderzoek begon was hij sceptisch over het daadwerkelijk vinden van bewijs voor buitenaards leven en bij veel waarnemingen van vliegende objecten bleek het uiteindelijk te gaan om weerballonnen, meteorieten of andere natuurverschijnselen.

Echter, naarmate de jaren verstreken bleven veel waarnemingen onverklaard. Zo zouden er genoeg meldingen van piloten, politieagenten en militair personeel binnen zijn gekomen die beweerden een UFO gezien te hebben.

Ook beweerden meerdere collega’s van Dr. Hynek tijdens hun onderzoeken objecten gezien te hebben in de ruimte die zij niet konden verklaren. Hierdoor zag Dr. Hynek het als een goede mogelijkheid dat de aarde regelmatig bezocht wordt door buitenaardse wezens. Dr. Hynek schreef over zijn ervaringen van zijn werk bij de Amerikaanse luchtmacht in zijn boek Het Hynek UFO rapport.

Buitenaards leven al op aarde?

Er zijn mensen die beweren dat er buitenaardse wezens en/of UFO’s op dit moment op aarde zijn.

BobLazar

Bob Lazar

De Amerikaan Bob Lazar beweerde als technicus en onderzoeker in het S4-complex gewerkt te hebben. S4 is een afdeling van de Amerikaanse luchtmachtbasis Area 51 waarvan men van vermoedt dat er onderzoek gedaan wordt naar UFO’s en buitenaards leven.

 

Bob Lazar beweerde op het S4-complex meerdere schotelvormige buitenaardse objecten te hebben gezien waarop voornamelijk onderzoek gedaan werd naar ‘reverse-engineering’. Oftewel, de technologie overnemen van de buitenaardse wezens zodat de mens die zelf kan gebruiken in de lucht- of ruimtevaart.

Voormalig Canadees minister van defensie Paul Hellyer beweerde tijdens zijn toespraak op een conferentie over UFO-waarnemingen dat hij benaderd is door zowel een kolonel als een generaal van de Amerikaanse luchtmacht die beiden beweerden dat de Amerikaanse luchtmacht samenwerkt met wezens van een andere planeet die zich zouden bevinden op een Amerikaanse luchtmachtbasis. Deze buitenaardse wezens zouden de Amerikaanse luchtmacht helpen met het ontwikkelen van nieuwe technologieën.

Hieronder een filmpje van de toespraak van Paul Hellyer:

 

Stephen Hawking en Yuri Milner

Voorlopig is er voor de meeste mensen geen overtuigend bewijs gevonden dat er buitenaards leven bestaat. De Russische miljardair Yuri Milner investeerde recentelijk 100 miljoen dollar in een nieuw project waar natuurkundige Stephen Hawking voorman van is.

Het project heet ‘Breakthrough Listen’ en zal wetenschappers die zich bezighouden met het zoeken naar buitenaards leven helpen in hun zoektocht door hen te steunen in de ontwikkeling van nieuwe methoden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om 1 miljoen nabije sterren in de gaten te gaan houden met de modernste apparatuur.zonnenstelsel

Top wetenschappers van NASA, het agentschap dat verantwoordelijk is voor het Amerikaans ruimtevaartprogramma, verwachten dat dankzij de moeite die geïnvesteerd wordt in onderzoek naar buitenaards leven, de mensen in het volgende decennium bewijzen krijgen te zien dat leven niet alleen op aarde aanwezig is.

 

 

bestaat buitenaards leven?

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 2 Gemiddeld: 3]

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Edwin Bootsman schreef:

    Leuk artikel, Erich von Danken was niet de eerste die de “ancient astronaut” theorie bekend maakte. Zijn eerste boek is gebaseerd op de boeken van de fransman Robert Charroux. Er waren er nog meer in het zelfde genre maar het was von Daniken die er internationaal meer doorbrak. En het Hynek ufo rapport is natuurlijk het beroemde project Blue book.

  2. Yves schreef:

    Beste Edwin, bedankt voor je bijdrage. Ik wist niet dat er voor von Däniken al andere personen met de ‘ancient astronaut’- theorie naar voren waren gekomen. Het Hynek Ufo Rapport gaat inderdaad over Project Blue Book, maar we mogen niet vergeten dat Hynek ook heeft geschreven over de minder beroemde projecten waar hij aan heeft gewerkt, namelijk Project Sign en Project Grudge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *