Wat is de grootste krab ter wereld?

japanse reuzenkrab

De grootste krab ter wereld is de Japanse Reuzenkrab. Zijn bijnaam is de spinkrab. De Japanse Reuzenkrab leeft langs de kusten van China, Japan en Taiwan op een diepte van 200 tot 300 meter. Ze komen voor in water met een diepte van 50 tot 600 meter. Zo nu en dan worden de krabben gespot in grote groepen.

Omdat reuzenkrabben hun eitjes in ondiepere delen afzetten, kunnen de krabben vlak voor de kust worden gesignaleerd. De reuzenkrab wordt gevangen voor zijn vlees, maar over het algemeen vinden mensen het vlees van de reuzenkrab minder lekker dan vlees van een groot aantal andere krabsoorten.

Hoe ziet de Japanse Reuzenkrab eruit?

De Japanse Reuzenkrab heeft een angstaanjagend uiterlijk. De spanwijdte van de voorste poten van de krab is inclusief de scharen ongeveer drie meter. Zijn scharen zijn verhoudingsgewijs best klein. Het rugschild van de krab heeft een doorsnede van ongeveer 30 centimeter en kan maximaal 40 centimeter worden. Op zijn rugschild heeft de ‘spinkrab’ bobbels en stekels. Aan de voorzijde enkele tanden. De poten van deze krab zijn dun en lang, eindigend in een punt. Al met al lijkt zijn bouw behoorlijk op een spin. Ondanks zijn dreigende uiterlijk is de Japanse Reuzenkrab niet gevaarlijk.

Japanse Reuzenkrab 1920

Crabzilla

Van 2010 tot 2011 leefde er in Sea Life Scheveningen een levende Japanse Reuzenkrab met de bijnaam Crabzilla. Hij verhuisde vanuit Scheveningen naar Sealife Paris. In 2013 kreeg Sealife Scheveningen opnieuw een Japanse Reuzenkrab. De spanwijdte van deze krab, genaamd Alexander, was 3,5 meter. De krab overleef echter kort na aankomst in Sealife Scheveningen.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 12 Gemiddeld: 4.4]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.