Snelste dier ter wereld

Heb jij je weleens afgevraagd hoeveel kilometer per uur je kan rennen? En zou je bepaalde roofdieren kunnen afschudden als deze achter je aan zaten? Wij hebben het antwoord voor je. We geven je de snelste dieren en hun relatie tot de snelheid van de mens.

Snelste dieren ter wereld:

Snelste Mens

snelstedierusainboltnickwebb

Sprinter Usain Bolt. (Foto: Nick Webb)

Het wereldrecord op de 100 meter sprint staat op naam van de Jamaicaan Usain Bolt. Hij rende de 100 meter in 9,58 seconden met een gemiddelde snelheid van 37.6 kilometer per uur. Zijn maximale snelheid was 43,9 kilometer per uur.

Snelste landdier: Jachtluipaard

Het snelste landdier ter wereld is de jachtluipaard. De mens heeft geen kans als de jachtluipaard de achtervolging inzet. De jachtluipaard kan binnen 3 seconden een snelheid van 110 kilometer per uur halen.

snelstedierjachtluipaard

Jachtluipaarden

Snelste vogel: Slechtvalk

De snelste vogel ter wereld is de slechtvalk. In duikvlucht kan hij een snelheid behalen van 389 kilometer per uur.

snelstedierslechtvalk

Een slechtvalk

Een mens kan in duikvlucht een snelheid behalen van 320 kilometer per uur, mits hij zijn lichaam zo aerodynamisch mogelijk maakt. Bovendien weegt de gemiddelde man tussen de 70 en de 90 kilogram. Een slechtvalk weegt slechts tussen de 800 en 1300 gram. Eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat een mens zonder hulpmiddelen geen duikvlucht kan maken, maar alleen in staat is een vrije val te maken.

snelstediermensskydive

Een mens in vrije val

Snelste vis: Zeilvis

De snelste vis ter wereld is de zeilvis. De zeilvis kan een snelheid van 110 kilometer per uur halen.

snelstedierzeilvis

Een zeilvis

De snelste mens in het water is de Fransman Frederique Bousquet. Hij zwom de 50 meter vrije slag in 20,94 seconden met een gemiddelde snelheid van 8,6 kilometer per uur.

Langzaamste dier: Slak

De meeste mensen zal het lukken om dit dier af te schudden als het de achtervolging heeft ingezet. De slak kan een snelheid behalen van maar liefst 8 meter per uur. Zo kan je dus ook voor jezelf berekenen hoe lang een slak erover doet om van de ene kant van je tuin naar de andere kant te komen.

snelstedierslak

Een slak in iemands achtertuin

 

Wij schreven ook een artikel over het sterkste dier ter wereld. Lees dit voor een top vijf sterkste dieren en informatie over andere dieren met brute kracht!

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 2 Gemiddeld: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *