Waar is de Titanic gezonken?

Titanic

Veel mensen zijn bekend met het verhaal van de Titanic. De film Titanic (1997) gaf het schip nog eens extra bekendheid. Maar hoewel veel mensen het globale verhaal wel kennen, geldt dit niet voor een aantal cruciale feiten. Zo weten maar weinig mensen waar de Titanic gezonken is. Lees verder en ontdek waar het scheepswrak van de Titanic vandaag de dag nog ligt.

De Titanic werd gebouwd op de scheepswerf van Harland en Wolff in Belfast. Het bedrijf White Star Line was de opdrachtgever voor de bouw van de Titanic. Op 31 mei 1911 werd het schip ter water gelaten.

De Titanic zonk in de nacht van 14 op 15 april 1912 doordat het schip in botsing kwam met een ijsberg. Tijdens de scheepsramp kwamen maar liefst 1522 mensen om het leven. 710 Mensen overleefden de ramp. Het wrak werd pas in 1985 teruggevonden en pas toen werd de exacte locatie van de Titanic bekend. De oceanograaf Robert Ballard had de leiding over de expeditie die het scheepswrak van de Titanic terugvond. In 1989 vond hij ook het scheepswrak van de Bismarck.

Waar zonk de Titanic?

Waar is de titanic gezonken

Maar waar is de Titanic precies gezonken? De Titanic werd dus pas tientallen jaren na de scheepsramp teruggevonden. Heb je de juiste middelen, dan kun je het schip nog steeds terugvinden op de bodem van de oceaan. Het ligt in drie grote delen op een diepte van 3800 meter.

De exacte coördinaten van het scheepswrak van de Titanic zijn: 41°43’55″N 49°56’45″. Je kunt deze ook opzoeken in Google Maps: 41.731944,-49.945833

De Titanic vertrok vanuit Southampton en had als eindbestemming New York. Op woensdag 10 april 1912 voer het schip uit met Edward John Smith als kapitein. Op die dag ankerde de Titanic aan in Charbourg, Frankrijk waar nog 274 passagiers aan boord gingen en 22 passagiers het schip verlieten. De laatste stop was Queenstown (tegenwoordig Cobh), waar het schip op 11 april in de middag ankerde.

De Titanic zou de reis naar New York afleggen via de traditionele Noord-Atlantische route. Om het ijsrisico te verkleinen voer het schip via een zuidelijkere route. Het schip kwam uiteindelijk toch in een groot ijsveld terecht met een verschrikkelijke scheepsramp als gevolg.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 170 Gemiddeld: 4]

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. sweety schreef:

  je kan ook echt er bij zetten wie het schip het gevonden he

  • Jasper schreef:

   Beste Sweety, bedankt voor je aanvulling. Het is inderdaad interessant om te weten wie het schip heeft teruggevonden. We hebben deze informatie aan het artikel toegevoegd.

 2. cutiee schreef:

  ik maak een werkstuk over de Titanic en het heeft me echt geholpen bedankt!!

 3. DINAND schreef:

  IK DOE ER MIJN SPREEKBEURT OVER EN IK LEER ER VEEL OVER BEDANKT VOOR DE INVOORMATIE

 4. meike schreef:

  is de titanic van de bodem gehaald of ligt hij nog steeds op de bodem?

 5. Harry VII schreef:

  ja

 6. annasofie schreef:

  Kun je de Titanic ook op googel maps vinden

 7. aham schreef:

  ZOOO interesant dit ik heb dit voor mijn spreekbeurt gedaan en door julie info heb ik een N=negen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *