Wanneer is de auto uitgevonden en wie heeft de auto uitgevonden?

Auto uitgevonden door Benz

De auto is in 1871 uitgevonden door Karl Benz. Hiervoor waren al andere uitvindingen gedaan van wagens die geautomatiseerd reden, zoals de zogeheten automobile van de Zwitser Nicolas Cugnot en de stoomwagen van de Britse Gurney. Deze werden in respectievelijk 1763 en 1832 uitgevonden. Maar de uitvinding van de moderne auto kwam pas nadat de benzinemotor was uitgevonden.

De eerste moderne auto

Hoewel we spreken van de eerste moderne auto was deze nou ook weer niet heel modern. Sterker nog het was een gewone kar. Wanneer er een paard voor deze kar was gezet had niemand dit vreemd gevonden. Als je een van de hedendaagse auto’s achter een paard hangt wordt er toch wel even vreemd opgekeken.

Natuurlijk waren er elementen die van deze kar de eerste auto ter wereld maakten. Dit zat hem met name in de aandrijving. De krachtbron van de uitvinding van Benz was namelijk een verbrandingsmotor. Karl Benz was de eerste die gebruik maakte van een verbrandingsmotor, niet veel later volgden ook anderen autoproducenten. Er kwam een heuse auto-industrie op gang. Hoewel er meer auto’s verschenen waren het zeker nog geen voertuigen die voor iedereen beschikbaar waren. Alleen rijke mensen kwamen hiervoor in aanmerking.

 

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 8 Gemiddeld: 2.5]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *