Wat kun je eten als je misselijk bent?

Misselijk

Misselijkheid is een vervelend maar veelvoorkomend symptoom waar veel mensen mee te maken krijgen. Het kan worden veroorzaakt door stress, zwangerschap, medicatie, of een onderliggende medische aandoening. Gelukkig zijn er een aantal simpele stappen die je kunt nemen om misselijkheid te verminderen of te voorkomen. In dit blog bespreken we vijf effectieve manieren om misselijkheid te bestrijden, van het streven naar lichte maaltijden tot het hydrateren van het lichaam. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je misselijkheid kunt verminderen.

  1. Lichte maaltijden: Streef naar kleine, lichte maaltijden in plaats van grote maaltijden die de maag zwaarder kunnen belasten.
  2. Neutraal voedsel: Opteer voor voedsel dat gemakkelijk verteerbaar is, zoals rijst, crackers, toast of groentesoep.
  3. Vermijd irriterende voedingsmiddelen: Voedingsmiddelen zoals kruidige of vette gerechten kunnen de maag irriteren en misselijkheid veroorzaken.
  4. Hydrateren: Het is belangrijk om voldoende te drinken, vooral wanneer je misselijk bent. Water, thee of bouillon kunnen helpen bij het hydrateren en kalmeren van de maag.
  5. Vermijd lege maag: Zorg ervoor dat je regelmatig eet, zelfs als het kleine porties zijn, om de maag te vullen en misselijkheid te voorkomen.

Lichte maaltijden

Lichte maaltijden, het klinkt misschien saai en onbeduidend, maar in feite is het een revolutionaire gedachte. Want laten we eerlijk zijn, wie van ons houdt er nou niet van een lekker uitgebreid ontbijt, lunch of diner? Maar helaas, als je misselijk bent, is het beter om die uitgebreide maaltijden even aan de kant te zetten.

In plaats daarvan moeten we streven naar kleine, lichte maaltijden. Het idee is om de maag niet te overbelasten, zodat deze zich kan concentreren op het verwerken van het voedsel in plaats van zich zorgen te maken over de grootte van de maaltijd. En geloof het of niet, het eten van kleinere porties maakt je niet noodzakelijkerwijs minder verzadigd. Dus waarom niet het experiment aangaan en de volgende keer als je misselijk bent een kleine, lichte maaltijd proberen?

Neutraal voedsel

Neutraal voedsel, het is misschien niet de meest opwindende optie, maar als het gaat om misselijkheid, is het zeker de meest verstandige. Want laten we eerlijk zijn, niemand voelt zich op zijn best als ze misselijk zijn, dus waarom zou je deze toestand nog verder verergeren door voedsel te eten dat moeilijk verteerbaar is?

In plaats daarvan is het beter om te kiezen voor voedsel dat gemakkelijk verteerbaar is, zoals rijst, crackers, toast of groentesoep. Dit soort voedsel helpt de maag om het voedsel gemakkelijker te verwerken en te voorkomen dat er misselijkheid ontstaat. Bovendien biedt het de nodige energie en voedingsstoffen om de dag door te komen.

Dus waarom zou je het jezelf en je maag nog moeilijker maken dan nodig is? Opteer voor bland voedsel en ervaar hoe het misselijkheidsgevoel verdwijnt.

Vermijd irriterende voedingsmiddelen

Wanneer het gaat om misselijkheid, is het belangrijk om te realiseren dat niet alle voedingsmiddelen gelijk zijn geschapen. Sommige voedingsmiddelen, zoals kruidige of vette gerechten, kunnen de maag op dezelfde manier irriteren als een vervelende kwelgeest op een feestje. Dus waarom zou je dit soort voedsel willen eten als je al misselijk bent?

In plaats daarvan is het beter om te vermijden irriterende voedingsmiddelen en te kiezen voor voedsel dat de maag niet verder opzwelt. Hierdoor kun je misschien het misselijkheidsgevoel verminderen en je beter voelen.

Dus, laat die kruidige en vette gerechten even achterwege en opteer voor voedsel dat de maag niet verder irriteren. Je maag zal je dankbaar zijn en jij zult je beter voelen

Hydrateren

Mensen die misselijk zijn, zullen zich niet alleen slechter voelen vanwege de opstuwing en roerselen in de maag, maar ze zullen zich waarschijnlijk ook uitgedroogd voelen. Dit is waar het belang van hydrateren om de hoek komt kijken.

Ja, je hebt het goed gelezen: drinken is belangrijk als je misselijk bent. Water, thee of bouillon kunnen helpen bij het hydrateren en kalmeren van de maag, wat een enorm verschil kan maken voor hoe je je voelt. Probeer voldoende te drinken, zelfs als het alleen een kleine slok is, om te helpen bij het aanvullen van de vochtbalans en om de misselijkheid te verminderen.

Dus, zet een kopje water of thee aan de kant en houd een glas in de buurt. Hydrateren is een eenvoudige manier om het misselijkheidsgevoel te verminderen en om je beter te voelen, dus neem het niet lichtvaardig op.

Wat sowieso een aanrader is, is om direct bij het opstaan een glas lauw water te drinken. Dit is niet per se een oplossing voor misselijkheid, maar brengt wel een hoop voordelen met zich mee.

Vermijd lege maag

Ja, het is waar, het eten van regelmatig, zelfs als het kleine porties zijn, kan helpen bij het voorkomen van misselijkheid. Het idee hierachter is om de maag te vullen, zodat hij niet constant om aandacht vraagt. Dus, als je je misselijk voelt, of als je weet dat je een achtbaan-achtige dag voor de boeg hebt, zorg er dan voor dat je iets eet, zelfs als het een cracker of een stukje fruit is.

Dus, neem een kijkje in je keukenkast en zorg ervoor dat je altijd iets hebt waar je snel bij kunt, zodat je misselijkheid de deur uit kunt jagen en de lege maag kunt vermijden. Want, laten we eerlijk zijn, niemand wil zich rot voelen vanwege een lege maag.

Ben je niet misselijk, dan kan minder eten of zelfs vasten gezond zijn.

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 3 Gemiddeld: 3.3]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *