Wat zijn de wreedste executiemethoden?

Een van de ergste dingen die je kan ondergaan is een executie waarbij het lang duurt voordat de dood intreedt. Vooral in de Oudheid en de Middeleeuwen waren straffen erg wreed. Bij bepaalde executiemethoden kon het lange pijnlijke dagen en soms weken duren voordat het slachtoffer stierf. Hieronder volgen een aantal gruwelijke executiemethoden.

Bronzen stier

brazenbull Ongeveer 500 v. Chr. hebben de Oude Grieken de zogeheten Bronzen Stier uitgevonden. Dit apparaat had de vorm van een stier en was volledig van brons gemaakt. De Bronzen Stier was hol van binnen en had een klep aan de zijkant waar de gene die gestraft werd naar binnen ging. Onder de stier werd een vuur gemaakt die het metaal van de stier volledig zou verhitten waardoor de veroordeelde in de stier levend werd geroosterd. In de Bronzen Stier zat een akoestisch apparaat gebouwd die het geschreeuw van het slachtoffer omvormde in het geluid van een dolle stier.

Scafisme

Bij deze methode werd de veroordeelde naakt vastgebonden in een uitgeholde boomstam. De naam is ook afkomstig van het Griekse woord skaphe, dat ‘uitgehold’ betekent. Alleen het hoofd en de ledematen van de veroordeelde staken uit de boomstam. De veroordeelde werd volledig met honing ingesmeerd en ook werd hij gedwongen om grote hoeveelheden honing te eten waardoor hij diarree ontwikkelde. Vervolgens werd de boomstam met de veroordeelde in de zon achtergelaten of een vijver opgevaren.

Insecten zouden in grote getale afkomen op de honing en de uitwerpselen. De veroordeelde zou al snel huidinfecties oplopen waardoor er nog meer insecten op de rottingslucht afkwamen. De veroordeelde zou uiteindelijk overlijden aan ondervoeding, uitdroging en/of bloedvergiftiging. Soms kreeg de veroordeelde tussendoor gedwongen voeding en drinken waardoor het dagen, soms zelfs weken duurde voordat de dood intrad.

Spietsen

Bij het spietsen werd een houten staak via de anus ingebracht bij het slachtoffer die er bovenin het lichaam weer uit moest komen. De bedoeling was dat de spies of de staak zo min mogelijke vitale organen zou beschadigen waardoor het dagen kon duren voordat het slachtoffer overleed.

In de Middeleeuwen werd deze methode vaak toegepast. Vlad Dracula maakte er zelfs zijn handelsmerk van en stond dan ook bekend als Vlad de Spietser.

Villen

Ook het villen werd in de Middeleeuwen vaak als executiemethode gebruikt. De huid villenvan de veroordeelde werd op verschillende plekken losgesneden waarna het van het lichaam werd afgestroopt. Ook bij deze methode kon het dagen duren voordat het huidloze slachtoffer overleed.

Ratten

Het gebruik van ratten in een executie stamt uit Azië en werd naar verluidt nog gebruikt door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog. Het slachtoffer werd vastgebonden op een tafel en op zijn of haar buik werd een metalen pot gezet. In deze pot werd een rat geplaatst en bovenop de pot werden kolen verhit.

ratten

Hierdoor kon de rat voor zijn ontsnapping maar één kant op en dat was door de buik van het slachtoffer. De rat zou zich een weg krabben en bijten door de ingewanden van het slachtoffer om de hitte te ontsnappen.

 

Beoordeel dit artikel, wij zijn benieuwd naar jouw mening!
[Aantal beoordelingen: 8 Gemiddeld: 3.3]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. idk schreef:

    Wat interresant! Ik heb nu genoeg inspiratie! Dank jullie wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *